Galleri

Gruppequilts fremstillet af foreningens medlemmer i fællesskab

Læs mere om quiltenes historier her.

Opgave-quilts syet af foreningens medlemmer

Fotos af de seneste opgave-quilts: klik på temaet for det ønskede galleri eller scroll igennem dem alle:

Cirkler, Sig det med blomster, Scherfig quilts, Japan quilts, Paneler, Hundertwasser, Striberne, Robin stay at home, Sekskants-quilts, H.C. Andersen, Friendship Star. Klik på fotoet for at se det i stor størrelse.

2021 - Scherfig inspirerede quilts (60x40 cm)

Vi tog sammen til Hans Scherfig udstilling og syede derefter quilts inspiret af hans værker.

2016 - Paneler med givne stoffer (20x75 cm)

Alle deltagere skulle medbringe 2 slags stof, 4 stykker af hvert på ca. 25 x 25 cm. Der dannedes derefter grupper på 4 personer på baggrund af det medbragte stof således, at gruppens stoffer kunne arbejde nogenlunde sammen. Deltagerne kom i en gruppe, hvor deres eget stof indgik, og deltagernes stofstykker blev uddelt i gruppen. Hver deltager syede et panel, hvor de udleverede 8 stoffer indgik – tilsat egne stoffer efter behov. 

2015 - Hundertwasser inspiration

Opgaven var at sy quilts inspireret af Hundertwassers malerier udstillet på Arken. To udleverede stoffer skulle indgå i quilten, hhv. et med grønne prikker og sølvfarvet tyl. Man kunne selv bestemme formatet på quilten - dog begrænset af en maximal omkreds.


2012 - Robin stay at home

I stedet for en klassisk Round Robin, som "går rundt" besluttede vi os for en Robin, som blev hjemme hos ejeren. Vi fik anvisning på, hvad vi skulle sy - én opgave hver måned. 7 trin skulle vi igennem. Vi startede med et center og fik så bygget på til højre eller venstre, foroven og forneden. Så skulle der applikeres noget og senere skulle der pyntes med broderier. En sjov mulighed for et fællesprojekt.

2008 - Sekskants quilts

Syet til foreningens 20 års jubilæum

2006 Lykkepose quilts

Opgaven: Alle deltagere fyldte en brun pose med stof og “stuff”. Det kunne være store og små stykker stof, de kunne matche eller ikke matche. “Stuff” kunne være knapper, perler, bånd, fjer, tråd m.m. Poserne byttedes rundt og ingen fik sin egen pose. Der skulle nu på 4 måneder syes en quilt af posens indhold med en omkreds mellem 160 og 200 cm. Der skulle bruges så meget af posens indhold som muligt, men det var tilladt at tilføje enkelte andre stoffer eller embellishments. Man fik derefter quilten syet af egen poses indhold tilbage. Der blev syet 41 lykkepose quilts!

Udstilling af lykkepose quilts

2005 - H.C. Andersen quilts

2002 - Friendship Star quilts til Jacobsstad Finland - Birkerøds venskabsby

2001 Mystery quilts

Mystery quilts i 4 dele blev påbegyndt Halloween 2000. Kun to hekse vidste, hvad det skulle blive til. Til hvert møde blev uddelt ark med hvad der kunne gøres inden næste møde:

1. Find stoffer og skær strimler

2. Sy 8 dele sammen som stamps

3. Sy andre 8 dele sammen

4. Sy de 16 stykker sammen og sæt en "diamond" i midten

Det var ikke så let....

Til højre ses to eksempler på færdige quilts.

2001 Frilandsmuseums quilts

1999 Challenge quilts udfra samme blok i tre farveholdninger

En blok blev valgt fra Jinny Beyers bog Patchwork Portfolio. Det var så op til deltagerne at bruge den, som den var, eller forstørre, gøre mindre, trække den skæv eller fjerne streger. Desuden skulle der indgå 4 udvalgte stoffer i den farveholdning, man ønskede. Nedenfor ses blokken, stofferne og et eksempel på en færdig quilt.

1997 Septembers himmel er så blå quilts

Quilte syet med inspiration i sangen. Her ses to eksempler.

Lis Tønnesen

Hver stubber mark, vi stirrer på,

står brun og gul og gylden

Ebba Lindtner Thomsen

Septembers himmel er så blå